11 Justice

Gå til alle tarotkort, klik her

Nr. 11 – JUSTICE – RETFÆRDIGHED
Ligevægt er grundlaget for det store værk. “Ligevægt kommer kun med balancen mellem to kræfter. For den dygtige mester er dette i en tilstand af evigt liv. For den studerende dygtige er det et mål, der nås og tabes igen, det undvigende livets eliksir. Det hebraiske bogstav, Lamed eller ox-goạd siger alt. Ox-goad bruges til at holde oksen, os, fremad, selv når tiderne er hårde. Retfærdighed styres af det astrologiske tegn Vægten og kortnummeret er 11. Vægten styrer nyrerne, hvis funktion er at opretholde vores blod i en tilstand af kemisk ligevægt. 

Retfærdighedsfiguren sidder i hendes stol, klædt i rødt, Mars farven – handlingens farve. Dette kalder os symbolsk til handling , at vi skal forsætte fremad på stien. Hun holder et sværd i højre hånd og vægte i venstre. Hendes kappe er grøn, farven tilskrives Venus. Hun bærer en krone med en lille firkant på, der repræsenterer velordnede tanker. Læg mærke til låsen, der holder kappen sammen. Firkanten er loven, der beskytter cirklen og den evige tilstand af forening i os alle. Sværdet er tveægget, skærer begge veje, hvilket betyder upartiskhed. Sværdet peges opad, hvilket betyder sejr. Sværdet i hendes højre hånd demonstrerer også den logiske, velordnede tankegang der er nødvendig for at give fair retfærdighed. Vægten er i hendes venstre, åndelige, intuitive hånd og viser, at logikken skal afbalanceres med intuitionen.

En lille hvid sko dukker op under hendes kappe og minder os om de åndelige konsekvenser af vores handlinger. Den lilla klud, der er draperet bag hende betyder medfølelse, og de grå søjler repræsenterer den fysiske verdens begrænsninger.

Nøgleordene forbundet med retfærdighed
Retfærdighed, upartiskhed, barmhjertighed, beslutsomhed, retfærdighed, opfattelse, sandhed, årsag og virkning og lov.

Kortet vender omvendt
Urimelighed, mangel på ansvarlighed og uærlighed.

Spådom betydninger
Sandhed, ærlighed, selvopfattelse. Retfærdighed. Behovet for at handle retfærdigt. Et retfærdigt resultat i en retssag.

Advarsel / råd
Manglende balance, at give andre skylden for egne valg. Mulig skævhed i et juridisk spørgsmål.

Handling
Tid til fuldstændig ærlighed. Du skal fungere som en agent for retfærdigheden.

Gå til alle tarotkort, klik her