15 The Devil

Gå til alle Tarotkort, klik her

Nr. 15 – THE DEVIL – DJÆVEN
Djævelens kort skildrer en Djævel, en skabning der er halv mand og halv ged. I mange myter blev geden betragtet som et urent og lystigt dyr. Geden symboliserer også en syndebuk, den person eller ting som folk bruger til at projicerer den ringere side af sig selv på, for at få det bedre med sig selv. Således er Djævelen den syndebuk, vi bebrejder for vores problemer i livet. Djævelen er et af de frygtede kort, som mange ser som ond. Faktisk har Djævlen et meget vigtigt koncept at lære fra sig. Kortet er nøgle 15, viser som viser at trældom er en illusion.

Kæderne der holder de to figurer “bundet” til djævelen, er faktisk lavet af papir. De repræsenterer, at man ofte ser sig selv bundet til situationer af illusion og misforståelse. Når vi betragter vores verdener ved forestillinger og observationer, er de ofte falske eller dårligt fortolket på grund af mangel på klar viden eller misforståelse af det, vi observerede. Men efterhånden som den dygtige skrider frem, er man i stand til at bryde denne illusionens bånd og komme videre. Djævelen har vinger som en vampyrflagermus, et dyr der suger livsblodet ud af sit bytte. Dette er symbolsk for, hvad der sker, når vi giver fuld kontrol over vores rå ønsker og misforståelser.

Vi mister vores vitalitet og livsenergi. Djævelen har et næsten hypnotisk stirrende blik, der drager en i hans magt. Hans øjne betyder at vores egne øjne både fysiske og symbolske, ofte er kilden til vores bedrag. Over ham er et omvendt pentagram, der betegner den mørkere side af magi og okkultisme. Et symbol på dybet af mørke misforståede oplevelser i en selv. Ens egen sjæl ved godt hvad sandheden er, og ens eget bevidsthed kan bedrage en, og ændre ens forståelse af oplevelser til noget dårligt, og dermed lænkes man til dem.

Ørnens ben og fødder refererer til Skorpionen, som styres af Mars der er ophøjet i Stenbukken. Manden og kvinden bærer små horn som Djævlen – de bliver mere og mere som djævelen, jo længere de forbliver lænket til deres misforståelser og frygt. Begge har haler – et yderligere symbol på deres dyriske eller “lavere” tendenser. Lænker om manden og kvindens hals  er så store de bare kan tage lænkerne af, men de er så forblændet af illusionen af lænkerne at de bliver ved med at være lænket, til de forstår de dybe mørke oplevelser i dem selv, og frigør sig fra dem = At tage lænkerne af fortiden og komme videre. Manden er det Maskuline, og kvinden er det Feminine i en selv.

*15 = 6 = Hexagram = 666 = Kroppen og Ego´et = det dyriske i en selv.

Opretstående kort
Trældom, afhængighed, seksualitet, prøvelse af styrke, skygge, transformation og materialisme.

Omvendt kort
Frigørelse, løsrivelse og strøm genvundet.

Spådom betydninger
Mørke, frygt, situationer eller afhængighed, der ser ud til at slavebinde en. Alternativt vilde tid, overskridelser.

Advarsel / råd
Gennemskue illusioner. Befrielse. Restitution fra afhængighed, eller dagen efter en vild fest.

Handling
En tid til at gå ind i mørket i sig selv, og opdage hvad der gemmer sig der.

Gå til alle Tarotkort, klik her