17 The Star

Gå til alle Tarotkort, klik her

Nr. 17 – THE STAR – STJERNEN
Nøgle 17 (Tarotkort 17) repræsenterer den tredje fase af åndelig udfoldelse, åbenbaring, afsløring og opdagelse. Denne opdagelse eller åbenbaring er en gave fra Isis (Gudinden af Venus og Sirius), som gives til eleven. Disse åbenbaringer er over den fysiske opvågnen, mere som afsløringer der KUN kommer fra ræsonnementet, når det er helt stille og de fysiske sanser lukket for stimuli. Dette er en tid til dyb meditation, når vi søger svar. Dette kort repræsenteres af det hebraiske bogstav Tzaddi, der betyder “fiskekrog”.

Kortet viser en flammende stjerne, der symboliserer den femte essens eller kvintessens. Kvintessensen er det materiale, der fylder universets område over terrestrisk sfære. Nøgle 17 viser en nøgen kvinde, Isis-Urania, knælende ved kanten af ​​en lille pool. Kvinden har to beholdere vand. Hun hælder vandet ud for at nære jorden og for at fortsætte cyklussen af ​​frugtbarhed, repræsenteret af det frodige grønt omkring hende. Den anden beholder hælder vandet på tørt land i fem små strømme, der repræsenterer de fem sanser. Kvinden har den ene fod på jorden, der repræsenterer hendes praktiske evner og gode sunde fornuft, og den anden fod i vandet repræsenterer hendes intuition og indre ressourcer og lytter til hendes indre stemme.

Bag hende skinner en stor stjerne og syv mindre stjerner, der repræsenterer ens 7 chakraer. Dette kort repræsenterer et behov for at åbne ens chakraer og rense ens aura. Bemærk, at alle stjernerne har otte spidser og symbolisere hjerteenergi og tid til at søge ligelig balance mellem ens indre Maskuline og Feminine. Samlet repræsenterer koret også syv alkymiske elementer eller metaller: 1-bly, 2-jern, 3-tin, 4-guld, 5-sølv, 6-kobber og 7-kviksølv. Fuglen i træet i baggrunden en Ibis, tankens hellige ibis der roer i sindets træ.

Det 4 chakra er hjertet som er Guld. Over hjertet er sølv, kobber og kviksølv. Under hjertet er tin, jern og bly. Ofte starter man i livet som bly og udvikler sig til Guld, et væsen i balance med sine følelser.

Kortets astrologiske tegn er Vandmanden, og det alkymiske symbol for opløsning.

Kortet i opret position
Åbenbaring, håb, spiritualitet, vejledning, fornyelse, inspiration og sindsro er nogle af nøgleordene.

Omvendt kort
Manglende tro, fortvivlelse og modløshed.

Spådom betydninger
Håb, åbenhed, især efter en krise. Fornyelse, helbredelse, genopretning.

Advarsel / råd
Holder sig tilbage, svært ved at åbne sig følelsesmæssigt. Muligvis et behov for at skjule sine sande følelser.

Handling
En tid med stort håb og fornyelse. Husk at skinne for andre.

Gå til alle Tarotkort, klik her