18 The Moon

Gå til alle Tarotkort, klik her

Nr. 18 – THE MOON – MÅNEN
Nye relationer afsløres for os i denne fjerde fase af åndelig udfoldelse gennem organisationsprocessen for evolutionær udvikling. Dette repræsenteres af de forskellige skabninger der er afbildet i denne nøgle, fra det ydmyge væsen der klatrer fra havet af universelle sindsmateriale, til ulven og derefter til hunden.

Nøgle 18 repræsenterer alkymistens praksis med at producere højere, finere og mere følsom natur for bedre at opfatte sit arbejde. Dette gøres ved den konstante øvelse af fantasien, der tydeliggør og bestemmer vores ønsker og ambitioner, for mentale billeder er mønstre der går ind i vores underbevidsthed. Månen er kortet for intuition, dobbeltarbejde, refleksion, drømme og det ubevidste.

Månen giver lys som en refleksion af Solen, men alligevel er dette lys svagt, usikkert og belyser kun svagt vores vej, når vi rejser mod højere bevidsthed. Pølen i bunden af ​​kortet repræsenterer underbevidstheden, og Krebsen der kravler ud af pølen symboliserer de tidlige stadier af bevidstheden, der udspiller sig. Krebsen er Skorpionens kraft. Denne skabning repræsenterer også de ofte forstyrrende billeder, der dukker op fra vores indre dybder, såsom egoisme og stædighed. Ulven er et symbol på naturen og hunden symbol på ​​kunst.

Ulven og hunden repræsenterer begyndelsen på vejen fra de vilde aspekter af vores sind til et tæmmet og mere organiseret sind. Stien fører opad, gennem tvillingetårnene og over bølgende jord der repræsenterer de op- og nedture, der står over for elevens vej til dygtighed. De to tårne, der fører ind i bjergene i det fjerne, er de grænser vi sætter mellem os og vores fremkomst i det renere lys. Det astrologiske tegn, der er forbundet med dette kort, er Fiskene som styrer fødderne og symbolisere vores rejse på stien. Fiskene antyder yderligere det psykiske, modtagelige og mystiske aspekt af værket.

Der er 16 store stråler for Solen, og 16 små stråler fra Månen. Solen er ens Maskuline, Månen er ens Feminine. Da de hver har 16 stråler betyder det tid til at balancere ens indre Maskuline og Feminine.

Opretstående kort
Illusion, mystik, psykiske kræfter, angst, usikkerhed, forhindringer og
underbevidsthed er nøgleord for nøgle 18.

Omvendt kort
Ulykke og forvirring.

Spådom betydninger
Vildskab, ukendt territorium. Stærke drømme, psykiske evner.

Advarsel / råd
En svær tid slutter. Behovet for at acceptere dit vilde dyriske selv.

Handling
Lyt til dine drømme, dine dyreinstinkter, bare lad dem ske.

Gå til alle Tarotkort, klik her