19 The Sun

Gå til alle Tarotkort, klik her

Nr. 19 – THE SUN – SOLEN
Nøgle 19 repræsenterer en ny fødsel fra den naturlige menneskehed til den åndelige menneskelighed og er den femte fase af åndelig udfoldelse. Det er processen med regenerering af ens åndelige identitet. Den nye fødsel er både psykisk og fysisk. På dette tidspunkt finder den dygtige ofte en ny måde at leve på. Dette ses ofte i moderation af ønsker og overgreb.

Den dygtige forstår at kontrollere de ønsker der opstår fra de forskellige veje, og ved hvordan og hvorfor. Diæter ændrer sig ofte i den dygtige hvor mådehold er nøglen. Nøgle 19 har det hebraiske bogstav Resh tildelt som repræsenterer hovedet, som er ens regeringssted. Solen er et billede på optimisme, opfyldelse, daggryet der følger den mørkeste nat. Solenergien skinner i os, og vores energi skinner i solen. Som kilden til alt liv på jorden repræsenterer Solen kilden til selve livet.

Barnet der leger med glæde i forgrunden og repræsenterer lykken i vores indre ånd, når vi er i harmoni med vores sandeste Selv. De er nøgne og viser sig som de er. Kortet, betyder uskyld og renhed, som barndommen burde være. Den hvide hest, som barnet rider på repræsentere styrke og åndens renhed. Hesten er uden sadel og kontrolleres uden brug af hænder.

Dette er et symbol på perfekt kontrol mellem det bevidste og underbevidste, det Maskuline og Feminine. Barnet har et orange banner i sin venstre hånd, der viser at kontrollen er gået fra det bevidste til det underbevidste. Det orange banner repræsenterer handling og vibration, og Solens stråler repræsenterer det samme.

De lige stråler er handling (det Maskuline), mens de bølgede stråler repræsenterer vibrationer (Det Feminine), og der er 11 stråler til hver. 11 er tallet for Magi. Solsikkerne i baggrunden repræsenterer liv og åndens frugtbarhed under solens næring. Der er fire solsikker, der repræsenterer de fire dragter i Minor Arcana, samt de fire elementer.

Den astrologiske korrespondance til dette kort er Solen, som styrer den astrologiske Løven og styrer hjertet. Det udånder i Vædderen i sin højeste form.

Opretstående kort
Livgivende, tillid, sjov, varme, succes, positivitet og vitalitet er nøgleord.

Omvendt kort
Midlertidig depression og mangel på succes.

Spådom betydninger
Lykke, klarhed, enkelhed, fremad mod et nyt liv. Godt helbred.

Advarsel / råd
Kortet bevarer en positiv karakter, men med en vis tvivl eller forvirring, som om skyer midlertidigt dækker Solen.

Handling
Bring mysterier frem i lyset.

Gå til alle Tarotkort, klik her