2 The High Priestess

Gå tilbage til alle Tarotkort, klik her

Nr. 2. – THE HIGH PRIESTESS – YPPERSTEPRÆSTINDEN
Hvor nøgle 1, magikeren, repræsenterer kontrollen med underbevidsthedens kræfter, repræsentere nøgle 2 (Ypperstepræstinden) handlingen underordnet af det objektive sind kontra selvbevidstheden i nøgle 1. 

Underbevidstheden er hjemmet for vores erindringer og oplevelser. Ypperstepræstinden symboliserer den universelle underbevidsthed ved den skriftrulle eller bog hun har. Det er den halvt åbenbarede og halvt skjulte Torah som repræsentere den eksoteriske, skjulte lære og højere viden. Kortet symbolisere en skriftrulle, som den sande dygtige elev, håber at få adgang til som indeholder alle optegnelser (Akasha) af fortiden, nutiden og fremtiden.

Ypperstepræstinden er også kendt som en falden engel ved navne som Persephone, Isis, Corn Maiden og Artemis, som alle vedrører Månen. Hun sidder ved selve porten til det store mysterium, hun sidder mellem mørket og lyset, repræsenteret af søjlerne Jachin og Boaz, der stod ved døren til Salomons tempel, en metafor for vores væsens tempel.

Granatæblerne på gobelinen er hellige for Persephone. De er et symbol på pligt, fordi Persephone spiste granatæblefrø i underverdenen, som tvang hende til at vende tilbage hvert år. Den blå kappe Ypperstepræstinden bærer, er et symbol på viden og begyndelsen på det underbevidste, der flyder ud og fortsætter gennem mange af nøglerne. Ypperstepræstinden bærer kronen af Isis, der symboliserer den tredobbelte gudinde. Solkorset på hendes bryst er et symbol på balance mellem maskulin og feminin. 

I skødet har hun “Skriftrullen af viden”. Månen under hendes venstre fod viser hendes herredømme over ren intuition. Håndfladen angiver sindets frugtbarhed og kuben hvor hun sidder, er jorden.

Nøgleord når kortet vender opad
Intuition, højere kræfter, mysterier, mystik, initiering, intuition og underbevidsthed.

Nøgleord når kortet vender omvendt
Skjulte dagsordener og behovet for at lytte til indre stemme.

Hurtig betydning

Spådom betydninger
Stilhed, evnen og nødvendigheden, til at bevare roen i ekstreme situationer. Indre fred, åndelig mystik.

Advarsel / råd
Bevægelse mod passion, følelsesmæssig involvering. Del viden eller følelser med folk omkring sig. Et behov for at handle på noget.

Handling
Forbliv stille. Tid til at være stille og bare lytte og forholde sig i ro.

Gå tilbage til alle Tarotkort, klik her