20 Judgement

Gå tilbage til alle Tarotkort, klik her

Nr. 20 – JUDGEMENT – DOM
Nøgle 20 repræsenterer den sjette fase af åndelig udfoldelse, hvilket er når den personlige bevidsthed lige er på nippet til at blande sig med det universelle. Her indser den dygtige, at sin personlighed er en manifestation af selvbevidstheden og underbevidstheden. Den dygtige lærer at begrebet personlig adskillelse er en illusion, og at man er en del af helheden og universet, et aspekt af guddommen selv. Shin, det hebraiske bogstav, der er tildelt nøgle 20, er det sidste af moderbogstaverne. Shin dannes af tre ildtunger, der stiger op fra den brændende base. Lyden af ​​bogstavet Shin er ‘shi’ og svarer således til lyden af ​​det okkulte ordsprog: “VÆR STILLE”.

Domkortet viser et antal nøgne mænd, kvinder og børn der rejser sig fra deres grave, armene udspredte og reagerer på ærkeenglen Gabriels trompetkald, der svæver højt over dem som Månen, og er månens ærkeengel. Skyer omgiver englen, fordi jeg´ets sande natur er tilsløret af fremtoninger. Folket appellerer til englen, klar til at blive dømt efter universets kraft. De vender indad for at repræsentere indsigt, sindets vending væk fra falske rapporter om ydre fornemmelser. I baggrunden er der enorme bjerge eller endda flodbølger, der betegner uoverstigelige forhindringer og umuligheden af ​​at undgå dom. Havet repræsenterer enden af ​​floden, der strømmede gennem Major Arcana Tarotkort, begyndende med Ypperstepræstinden. Gabriels banner er rødt på hvidt, det samme som Magikerens tøj. Som med alt i livet er begyndelsen vævet uigenkaldeligt ind i slutningen, og slutningen fører til sidst til en ny begyndelse.

Planetherskeren over dette kort er Pluto, herskeren i underverdenen.

Opretstående kort
Dom, genfødsel, indre kald, evaluering, spørgsmål og absolution.

Omvendt kort
Selvtvivl og afslag på selvransagelse.

Spådom betydninger
Stor forandring, fornyelse. Vi er kaldet til at rejse os og leve vores liv på en anden måde. Familie eller et forhold genoprettet.

Advarsel / råd
Modstand mod forandring. Svært ved at tro.

Handling
Vær opmærksom på tegn og indre antydninger af en transformation.

Gå tilbage til alle Tarotkort, klik her