21 The World

Gå tilbage til alle Tarotkort, klik her

Nr. 21 – THE WORLD – VERDEN
Kortet ”Verden” , er den sidste nøgle og repræsenterer den syvende fase af åndelig udfoldelse, som traditionelt vises med “danseren”. Hun er repræsentanten for den universelle livets dans. Når den dygtige vender indad til det midterste af sig Selv, findes den evige danser, af ligevægtsdansen, for hun flyder i en evig livsdans. Bogstavet Tav er tildelt dette kort, hvilket betyder “signatur eller mærke”. Det ligner det egyptiske bogstav Tau, som de plejede at måle Nilens dybde med. Kortet betyder “verdensbevidsthed”. Min krop er universet.

Når den dygtige opnår dette niveau, opdager den, at centrum for liv og magt i hjertet af sig selv er den samme magt, der styrer skabelsesuniverset. Det er den sidste vej på Livets Træ, men slutningen er også begyndelsen. Den dansende figur på midten af ​​kortet, danser og glæder sig over færdiggørelsen af ​​rejsen og fejre en ny begyndelse. Danseren har det ene ben krydset over det andet, ligesom kortet ”Den hængte mand”. Hun er i en forstand modsætningen til kortet Den hængte mand, bare i en opretstående position.

Kortet Den hængte mand ser uendeligt indad, mens danseren i kortet ”verden” ser uendeligt udad. Ved tæt inspektion ser danseren ud til at være Feminin, men med ben der er Maskuline. Hun vises som verdensdanser, den himmelske Androgyne (mandkvinde) som et absolut tegn på perfekt balance mellem ens indre Feminine og Maskuline. I hver af hendes hænder holder hun en tryllestav eller stafet, repræsentativ for evolution og balance. Den i hendes højre hånd vender mod højre, mens den venstre vender mod den venstre = perfekt balance er opnået.

Hun er omgivet af en tyk grøn krans, symbol på succes, sejr, og præstation, bundet med evighedens røde bånd som danner uendelighedssymbolet, der repræsenterer de uendelige belønninger ved positiv indsats for at forbedre både os selv og dem omkring os. Inden for laurbærkransen er lysstjerner, der angiver opnåelse af oplysning eller kosmisk bevidsthed.

Figurerne i hvert af de fire hjørner af ”Verden Tarotkortet” er de samme figurer, der vises på Tarotkortet Lykkehjulet. Interessant nok er ”Verden Tarotkortet” i høj grad forbundet med Lykkehjul Tarotkortet, hvilket afspejler tidens cykliske udvikling og den menneskelige oplevelse. De fire figurer; en Løve, en Tyr, en Kerub og Ørn repræsenterer stjernetegnets fire faste tegn – Løven, Tyren, Vandmanden og Skorpionen. Disse er symbolsk for de fire elementer, fire kompaspunkter, fire sæsoner og universets fire hjørner. Og alle er inden for danserens syn og magt. Planetherskeren er Saturn, symbolet for tid.

Opretstående kort
Destination, færdiggørelse, integration, balance, præstation, rejse og helhed.

Omvendt kort
Manglende færdiggørelse og mangel på afslutning.

Spådom  betydninger
Succes, tilfredshed, en åndelig og praktisk følelse af præstation. Vidunderlige nye muligheder.

Advarsel / råd
Tilbageslag og forsinkelser i stedet for fejl. Stabile strukturer, sikkerhed.

Handling
Alt er muligt

Gå tilbage til alle Tarotkort, klik her