3 The Empress

Gå tilbage til alle Tarotkort, klik her

Nr. 3 – THE EMPRESS – KEJSERINDEN
Kejserindens nøgleord er multiplikation og tilskrives tallet 3. Det er handlingen med at øge “kreativ fantasi” i ens mentale liv. Det hebraiske bogstav Daleth betyder ”en dør” og for Kabbalisterne er det symbolet for indgang eller passage. En dør er et feminint symbol, der repræsenterer genfødsel. Daleth repræsenterer det feminine generationsorgan og den alluviale jord ved flodmundingen, som vi kalder deltaer. Dette er det samme som det fjerde bogstav i det græske alfabet ∆ som hedder delta, og det er også et af de ældste symboler på guddom.

Det tidligste symbol på en guddom er trekanten, som også er et feminint symbol og betyder ”en dør” eller ”en vej”. Kejserinden er den arketypiske jordmoder, Anima, det Feminine princip, Demeter, Freyja og frugtbarhedens gudinde. Kejserinden styres af Venus, planeten for kærlighed, kreativitet, frugtbarhed, kunst, harmoni, luksus, skønhed og nåde.

Hovedtrækket ved dette kort er kejserinden selv, en kvinde i fuld figur med blondt hår og en fredelig og rolig aura om hende. På hovedet bærer hun en krone af stjerner, der viser hendes forbindelse til det mystiske område med engle og feer. Hun er klædt i en mønstret granatæbleklædning som symbol på frugtbarhed, og sidder på et luksuriøst udvalg af hynder og flydende rødt fløjl med et symbol af Venus på.

Kejserinden er omgivet af en smuk frodig skov med en strøm der løber gennem den, og demonstrerer kejserindens dybe følelsesmæssige forbindelse med Moder Jord og liv. Dette er den samme strøm, der startede fra ypperstepræstindens klæder. Kejserinden er portrætteret siddende med en følelse af fred, mens hun er omgivet af træerne og vandet, der giver hende den foryngede energi fra naturen. Dette kan være særligt vigtigt i nutidens verden med høj stress. I forgrunden springer gylden hvede op af jorden, hvilket afspejler overflod fra en nylig høst.

Nøgleord når kort vender opad
Fertilitet, kvindelighed, skønhed, kreativitet, natur og overflod.

Det omvendte kort repræsenterer nøgleordene
Kreativ blokering, afhængighed af andre.

Hurtig betydning

Spådom betydninger
Passion, frugtbarhed, optimisme. En påmindelse om at omfavne livet i barske øjeblikke. Kan repræsentere kærlighed, men også moderskab.

Advarsel / råd
Forsigtig. Behovet for at tænke og planlægge, i stedet for at handle ud fra følelser.

Handling
Et øjeblik til at udtrykke din passion med stor selvtillid.

Gå tilbage til alle Tarotkort, klik her