4 The Emperor

Gå tilbage til alle Tarotkort, klik her

Nr. 4. – THE EMPEROR – KEJSEREN
Kejseren er supplementet til kejserinden, men hvor kejserinden symboliserede “multiplikation”, repræsenterer kejseren “orden”. Andre repræsenterede begreber er system, regulering, ledelse og tilsyn. Det er afklaring af selvbevidste ideer, der fører til fornuftens aktivitet. Kejseren er det maskuline princip, Animus og patriarken. Han repræsenterer magt og autoritet. Substantiv for kejser betyder “den der sætter orden”.

Kejseren er knyttet til kejserinden for uden hendes manifesterende magt, der frembringer former, ville Kejseren ikke have noget at overvåge. Kejseren har et langt, hvidt skæg, et symbol på hans oplevelse. Som arketype er det almindeligt at se maskuline autoritetsfigurer eller faderfigurer med langt hvidt skæg. Det tyder på, at denne mand har tilegnet sig mange års visdom og erfaring, og han er værd at lytte til, fordi han har set konsekvenserne af sine handlinger på egen hånd. Kejseren er magikeren, der har frembragt fornuftens ideer til nu at blive transformeret fra kaotiske billeder til håndterbare tanker og former.

Bag hans trone er golde bjerge, og selve tronen er dekoreret med fire vædderhoveder, der repræsenterer intellektuelle højder, beslutsomhed, handling, initiativ og lederskab. 

Vædderen på kortet er også et symbol på det astrologiske tegn Vædderen, kejserens astrale hersker. I hans højre hånd har Kejseren en Ankh, det egyptiske livssymbol, og i hans venstre er en kugle der repræsenterer den verden, han hersker over. Den orange baggrund og kejserens røde tøj symboliserer hans passion og Mars ‘energi til handling i livet og de udfordringer, det byder på.

Vigtige konceptord er
Autoritet, faderfigur, retfærdighed, struktur og solidt fundament.

Hvis kortet er omvendt
Dominans, overdreven kontrol, stivhed og stædighed.

Hurtig betydning

Spådom betydninger
Magt, autoritet, kontrol, sociale strukturer, embedsmænd. Evnen til at forsvare noget, eller at indtage en autoritetsposition. Kan betyde faderskab.

Advarsel / råd
Stædighed bliver blødere, bliver mere medfølende, men muligvis svag. Svært ved at udøve autoritet.

Handling
Tag ansvaret. Forsvar det, der er værdifuldt for dig.

Gå tilbage til alle Tarotkort, klik her