5 The Hierophant

Gå tilbage til alle Tarotkort, klik her

Nr. 5 – THE HIEROPHANT – HIEROFANTEN
Hierofanten er kendt som ypperstepræsten i nogle kortdæk, og i andre ældre kortdæk ”Paven”. Hans tilskrivning er hørelsen, der også refererer til det hebraiske bogstav Vav. Hierofanten er den maskuline modpart til Ypperstepræstinden. Han er kejseren, for begge er symboler på “faderen”. Han er også kendt som Chiron og Shamanen. Hierofanten styres af stjernetegnet Tyren. Hierofanten er repræsenteret af en religiøs figur og traditionelt vist siddende i et formelt kirkemiljø eller et sted hellig for temaet for det specifikke Tarot-dæk. Han har tre detaljerede beklædningsgenstande på sit kontor, der repræsenterer de tre verdener. Kronen han har på har tre niveauer. Hans højre hånd er hævet i velsignelse; den samme hånd tryllekunstneren har løftet. Mens Magikeren tog rå kraft fra universet og manifesterede den på det materielle plan, kanaliserer hierofanten den magt gennem, hvad samfundet kan acceptere. Det tredobbelte scepter er endnu et symbol på hans herredømme over de tre verdener. De krydsede nøgler repræsenterer en balance mellem det bevidste og underbevidste sind og låser mysterierne op. Foran ham knæler to indviede som repræsenterer lyst og viden. Hierofantens opgave er at bringe de to indviede under selvbevidsthedens åg, som er et redskab der bringes over skuldrene og to elementer kan bæres lettere. Selvbevidsthedens skuldre skal bære de to elementer Lyst og Viden.

Nøgleord
Guddommelig visdom, inspiration, genstridig styrke, slid, autoritet, udholdenhed, vedholdenhed, undervisning, gruppeidentifikation, overensstemmelsestradition og overbevisninger.

Hvis kortet vender på hovedet
Begrænsning, udfordring af status quo.

Hurtig betydning

Spådom betydninger
Tradition, især religiøs lære, der giver trøst eller retning. Overensstemmelse med traditionelle måder at handle og undervise på. Lydighed mod autoritet. Eventuelt ægteskab.

Advarsel / råd
Gå din egen vej. Oprør mod tradition. Overfladiskhed eller godtroenhed.

Handling
Find en lektion i traditionel lære. En tid til at indordne sig.

Gå tilbage til alle Tarotkort, klik her