Arcana

Ordet Arcana er latinsk arcanum, som betyder hemmelighed.

ARCANA
De 76 kort i en traditionel Tarot Deck er opdelt i to typer kort;

  • Major Arcana / Trumfkortene
    • Består af 22 individuelle kort også kaldet “Nøgler”.
       
  • Minor Arcana 
    • Består af 54 tillægskort.

Major Arcana anses for at være de vigtigste kort fordi de repræsenterer de dybere, mere meningsfulde aspekter eller spirituelle komponent i livet, som f.eks. kærlighed, død eller djævelen.

Minor Arcana ofte ses som “forstærkere” til Major Arcana, og udfaldet af disse kort afhænger ofte af den person, der laver spådommen. Minor Arcana kort repræsenterer karaktertræk, personlighedstyper, temperamenter og andre individuelle aspekter.

THE MINOR ARCANA
Minor Arcana kort, er vigtige i ​​Tarot, og et redskab til at opnå yderligere viden på vejen af personlig oplysning. Ved at meditere på kortene kan de åbne nye døre til det indre selv. I spådomskunst er de adjektiverne og forstærkerne i spådomsprocessen.

Kopper = Vand ≠ Følelser, relationer, følelser og kreativitet

Pentakler = Jorden, Penge, økonomiske ressourcer, materielle besiddelser, karriere og fysiske rige

Sværd = Luft, Kraft, rationalitet, intellektet og tankerne

Stave (Wands) = Ild, Inspiration, spiritualitet, ideer og energiflow

Antal kopper, pentakler, sværd, tryllestave er vigtige og giver esoterisk mening og substans til det specifikke kort.

THE COURT CARDS (RETTENS KORT)
Page (Siderne), Knight (Ridder), Queen (Dronning) and King (Konge), er uden for Sephiroths i Kabbala systemet, og en forlængelse af Sephiroths egenskaber. Disse kort er i forhold til hverdagens træk ved livet. I spådomme repræsenterer det de mennesker, vi møder.

Nøgler
Der vil være tilknyttet et kort afsnit med “nøgle” eller “primære” ord med hver nøgle. De bruges generelt, når du bruger kortene til spådom. En elev af Tarot bør være opmærksom på nøglerne, fordi de beskriver handlinger eller følelser forbundet med eller stimuleret af den Nøgle. Når du bruger Tarotkort til spådom, blandes bunken, og en hånd ‘spredes’. 

Vender rigtigt eller omvendt
Hvis et kort vises på hovedet eller omvendt, kan det betyde en negativ handling.

Eleven af ​​Tarot bør indse, at dette er et aspekt af kortet. Der er en dobbelthed af alt, og dette skal forstås. Ligesom et sværd er et offensivt såvel som et defensivt værktøj.

Negativt og positivt
At en handling ses som negativt, antyder tilbagegang i ens udvikling. Et kort som vender på hovedet, kaldes negativ men skal opfattes som positivt fordi det antyder hvor man skal arbejde mere med sig selv, for at opnå fremgang på det pågældende område.

En positiv handling, antyder fremgang i ens udvikling.