Five of Swords

Gå tilbage til alle Tarotkort, klik her

FIVES – FEM´ERE
Fem´ere angiver forandring og fluktuation. De indikerer materiel velstand men med materiel velstand kommer åndelig fattigdom, der bringer en følelse af ubalance. 5 som figur er et Pentagram / en Pentagon. 5 betyder livet på Jorden. 5 beskriver de 5 stadier af livet; Spædbarn, barn, ung, voksen, gammel.

5 reflektere naturens levende elementer, og legemliggør bekræftelse af liv, vækst, intuition, fertilitet og det Guddommelige Feminine. 5 er forbundet med den Feminine Måne som påvirker fertilitetscyklussen. 5 er forbundet med den Feminine planet Venus, Gudinderne Ishtar, Isis, Sophia. En 5 sidet stjerne med en tak opdad betyder Maskulin, hvor en omvendt 5 sidet stjerne betyder det Feminine, men også underbevidstheden og dybet i ens personlighed.

FIVE OF SWORDS – FEM SVÆRD
De fem sværd koret viser en ung mand, med et blik af foragt i ansigtet som stirrer på sine erobrede fjender. Han besidder fem sværd, hvoraf han har taget de fleste fra de andre personer på kortet. De to andre figurer trækker sig ulykkeligt tilbage på afstand, med en følelse af sorg og tab. Himlen er overskyet og tumultarisk, hvilket indikerer at noget er nedtrykkende på trods af at kampen tilsyneladende er overstået.

Kortet vender opad
Konflikt, uenigheder, konkurrence, nederlag, sejr for enhver pris

Kortet vender omvendt
Forsoning, at rette op, tidligere harme

Spådom betydninger
Nederlag, modløshed, følelse af svaghed eller skam.

Advarsel / råd
Ser ud over tab eller nederlag. Genopretning.

Handling
Slaget er tabt. Accepter nederlag og gå væk.

Gå tilbage til alle Tarotkort, klik her