Four of Cups

Gå tilbage til alle Tarotkort, klik her

FOURS – FIRE´ERE
Fire´ere indikerer vækst og udmøntning af ideer. Fire´ere sætter grænserne for ideer til at afklare sig selv og give dem mulighed for at blive manifesteret i den fysiske verden.
4 betyder de 4 elementer; Ild og vand, Jord og Luft, og 4 repræsentere perfekt balance i disse 4 elementer. 4 forbindes med kulstof atomet som er grundelementet i alle fysiske kroppe og liv på Jorden. En urgammel beskrivelse fortæller at alt materie består af 4 stadier; faste stoffer, flydende stoffer, gasser og plasma (glødende lamper). 4 betyder den fysiske verden med 4 verdenshjørner; Nord og Syd, Øst og Vest. 4 betyder ”at have det godt”.

FOUR OF CUPS – FIRE KOPPER
De fire kopper skildrer en ung mand, der sidder under et træ fortabt i sine egne tanker. Han sidder langt væk fra andre i hvad der ligner dyb kontemplation og meditation. Faktisk er han så opslugt af dyb kontemplation, at han ikke bemærker koppen som bliver præsenteret for ham fra en udstrakt arm. Yderligere tre kopper står ved hans fødder, hvilket symboliserer verden og dens attraktioner, men de tre kopper er han kun lidt opmærksom på. I denne forstand viser han behovet for at se dybt ind i sit Selv for at opdage de svar, han søger. Ydre påvirkninger kan være distraherende og måske ikke føre en til det mål, vi søger, selvom disse påvirkninger lader til at være af åndelig karakter.

Kortet vender opad
Meditation, kontemplation, apati, revurdering.

Kortet vender omvendt
Tilbagetrækning, tilbagetrækning, check-in for justering.

Spådom betydninger
Et spørgsmål om, hvorvidt man skal gribe en mulighed. Nogen kan måske ikke se noget foran ham – eller han kan genkende dets begrænsninger.

Advarsel / råd
Handling overvinder passivitet. At gribe en mulighed.

Handling
Overvej mulighederne nøje. Noget godt kan tilbydes, men skynd dig ikke at tage det.

Gå tilbage til alle Tarotkort, klik her