Four of Pentacles

Gå tilbage til alle Tarotkort, klik her

FOURS – FIRE´ERE
Fire´ere indikerer vækst og udmøntning af ideer. Fire´ere sætter grænserne for ideer til at afklare sig selv og give dem mulighed for at blive manifesteret i den fysiske verden.

4 betyder de 4 elementer; Ild og vand, Jord og Luft, og 4 repræsentere perfekt balance i disse 4 elementer. 4 forbindes med kulstof atomet som er grundelementet i alle fysiske kroppe og liv på Jorden. En urgammel beskrivelse fortæller at alt materie består af 4 stadier; faste stoffer, flydende stoffer, gasser og plasma (glødende lamper). 4 betyder den fysiske verden med 4 verdenshjørner; Nord og Syd, Øst og Vest. 4 betyder ”at have det godt”.

FOUR OF PENTACLES – FIRE PENTAKLER
De fire pentakler viser en mand, der holder godt fast i sine pentakler eller mønter i en meget defensiv holdning, som om han hamstrede dem i frygt for tab. En pentakel er balanceret på hans hoved, en klemt mellem hans hænder, og to er sikkert placeret under hans fødder. Han sikre sig at ingen rører hans mønter! Så han må blive hvor han er, for hans fødder har travlt med at holde mønterne nede. Med andre ord, denne mand er sådan

bundet til sine ejendele at det er det eneste han kan. På trods af at tallet 4 udtrykker solidaritet og formålsstyrke, er der tegn på manglende vilje til at dele, hviket også omfatter ens livsenergi til sig selv, hvilket kan være fornuftigt nok, så længe det er balanceret i en selv.

Kortet vender opad
Sparer penge, sikkerhed, konservatisme, knaphed, kontrol.

Kortet vender omvendt
Overforbrug, grådighed, selvbeskyttelse.

Spådom betydninger
Hamstring, ulighed. Brug af rigdom eller magt til at afskære sig selv fra livet.

Advarsel / råd
Skjoldet falder, man søger en anden vej, eller livet overvælder en.

Handling
Hold godt fast i det man har.

Gå tilbage til alle Tarotkort, klik her