Six of Cups

Gå tilbage til alle Tarotkort, klik her

SIXES – SEKS´ERE
Seks´ere indikerer en justering i tanker og holdninger, og evnen til at overskride vanskeligheder. Seks´ere er balance og ligevægt og er symboler på den midterste vej og angiver ofte en foretrukken vej.

6 som figur er en Hexagon / et Hexagram, og anses som symbol på det Maskuline, fordi når Solen skinner igennem glas eller vandt fremkommer et 6-kantet figur som også ses som strukturen i bikuber. Dog er en Hexagon lavet af en nedadvendt trekant som symbolisere det Feminine, og en opadvendt trekant som symbolisere det Maskuline, derfor kan 6 også betyder perfekt balance mellem det Feminine og det Maskuline. 6 repræsentere Solen, logik, rationelle tanker, og åndelig kriger.

SIX OF CUPS – SEKS KOPPER
Seks kopper kortet, viser seks kopper fyldt med hvide, femtakkede blomster. En ung dreng ser ud til at dufte til en blomst og tilbyder denne fyldte kop til et andet barn. Det ene barn symboliserer fortiden og det andet barn symboliserer fremtiden, og sammen symboliserer de glade gensyn med tidligere venner eller kærester. De deler gamle fornøjelser med masser af nostalgi. I baggrunden er der en ældre skikkelse, der går væk, som symboliserer vores bekymringer, der lader os lukkes inde i tårnet. Huset symboliserer komfort og tryghed, men den golde have symboliserer fortidens tabte og lykkeligere tider. Alt er lysegult, hvilket indikerer stor lykke i denne overordnede scene.
*Gold betyder ufrugtbar

Kortet vender opad
Gensyn med fortiden, barndomsminder, uskyld, glæde.

Kortet vender omvendt
At leve i fortiden, tilgivelse, manglende legesyge.

Spådom betydninger
Nostalgi, tilbageblik, rosenrøde minder.

Advarsel / råd
Et mere ærligt blik på fortiden. Bevæger sig mod fremtiden.

Handling
En tid til at se tilbage på fortiden i stedet for at prøve at komme videre.

Gå tilbage til alle Tarotkort, klik her