Six of Swords

Gå tilbage til alle Tarotkort, klik her

SIXES – SEKS´ERE
Seks´ere indikerer en justering i tanker og holdninger, og evnen til at overskride vanskeligheder. Seks´ere er balance og ligevægt og er symboler på den midterste vej og angiver ofte en foretrukken vej.

6 som figur er en Hexagon / et Hexagram, og anses som symbol på det Maskuline, fordi når Solen skinner igennem glas eller vandt fremkommer et 6-kantet figur som også ses som strukturen i bikuber. Dog er en Hexagon lavet af en nedadvendt trekant som symbolisere det Feminine, og en opadvendt trekant som symbolisere det Maskuline, derfor kan 6 også betyder perfekt balance mellem det Feminine og det Maskuline. 6 repræsentere Solen, logik, rationelle tanker, og åndelig kriger.

SIX OF SWORDS – SEKS SVÆRD
De seks sværd kortet, skildrer en kvinde og et lille barn, der bliver roet over en vandmasse til et land, der ligger tæt på. Kvindens hoved er dækket, hvilket indikerer tristhed eller tab, når hun bevæger sig væk fra noget i sin fortid. Vandet til højre for båden er turbulent, men vandet til venstre er roligt og stabilt, nær det land som de sejler til.

Selvom der er en indikation af forandring eller tab i Seks sværd koret, og derfor en følelse af at bevæge sig væk fra noget, er der også en følelse af at bevæge sig til en mere lovende fremtid. Når fornemmelsen og følelsen af et nederlag indtræffer, kan det være bedst at løbe fra situationen. Det rolige vand i det fjerne tyder på, at kvinden og barnet nu bevæger sig væk fra uro og konflikt til fred og ro, selvom de begge er kede af at forlade deres fortid. I båden er seks opretstående sværd, der symboliserer kraften i et rationelt sind over hjertet og intuitionen.

Kortet vender opad
Overgang, forandring, overgangsritual, frigivelse af bagage.

Kortet vender omvendt
Personlig overgang, modstand mod forandring, uafsluttede sager

Spådom betydninger
Triste minder. Svært ved at give slip på fortiden.

Advarsel / råd
Forsøg på at frigive fortiden og begynde igen. At bryde en stilhed.

Handling
En tid til at beskytte andre, til at rejse med dem, hvis det er nødvendigt.

Gå tilbage til alle Tarotkort, klik her