12 The Hanged Man

Gå til alle Tarotkort, klik her

Nr. 12 – THE HANGED MAND – DEN HÆNGTE MAND
Begrebet nøgle 12 er relateret til lov om tilbagetrækning. Det understreger konceptet om, at den dygtige har brug for at træde væk fra populær tro, og opsøge det skjulte okkulte. Kortet er knyttet til nøgle 12, Mem, som betyder vand eller hav og direkte vedrører det metafysiske “vand”, der refereres til i esoteriske tekster. For at en student kan forstå begrebet “vand”, skal studenten forstå, at ligesom vand reflektere tingene på hovedet, skal ting man opfatter nogle gange vendes om for virkelig at se det rigtige billede.

Den hængte mand viser en mand hængende, på hovedet, fra det levende verdenstræ, forankret i underverdenen og støtter himlen. I betragtning af det rolige udtryk på hans ansigt, menes det, at han hænger på træet af sin egen vilje. Hans højre fod er bundet til træet, men hans venstre fod forbliver fri, bøjet ved knæet og gemt bag hans højre ben. Hans ben danner tallet 4, som refererer til fornuft eller i dette tilfælde omvendt af fornuften. Hans arme er bøjede, med hænderne holdt bag ryggen og danner en omvendt trekant svarende til tallet 3. Tallet 12 er et produkt af 3 og 4 (3×4=12). Manden er iført røde bukser, der repræsenterer menneskelig lidenskab og den fysiske krop, en blå frakke for viden og gule sko der repræsenterer hans høje idealer. Omkring den hængte mands hoved er en lysegul glorie, der viser åndelig opnåelse, på den grå baggrund der kan betyde usynlighed, eller i dette tilfælde en falsk følelse af usynlighed. Dette er kortet for den ultimative overgivelse, at blive suspenderet i tide og for martyrium at ofre til det større bedste for alle. Kortet er et tegn på at meditation kan hjælpe med at bryde gamle mønstre, adfærd og dårlige vaner, der begrænser en.
Den herskende planet er Neptun, planeten som bringer inspiration og mediumskab, suspension, forpligtelse, fred, transfiguration (forandring), begrænsning, at give slip og ofre er nøgleord.

*Esoterisk betyder ”Viden for kun en lille gruppe”

*Okkult betyder ”Skjult viden”

Omvendt kort
Martyrium, ubeslutsomhed og forsinkelse.

Spådom betydninger
Sidder fast i en dårlig situation, eller tilknytning til dybe værdier? Måske skulle man kigge efter lyset der skinner i spørgerens ansigt.

Advarsel / råd
Lad andres meninger påvirke dine handlinger. Eller løslad dig selv fra en situation.

Handling
Afvent. Modstå eventuel pres fra andre ved at være knyttet til dine dybeste værdier.

Gå til alle Tarotkort, klik her